Wanneer je aan het klussen bent, is het soms nodig dat iets doorgeknipt, danwel op maat gemaakt wordt. De schaar is dan een van de meest handige gereedschappen die we daarvoor hebben uitgevonden. Er zijn echter een hele hoop verschillende soorten scharen, en het is wel belangrijk dat je dan ook de goede schaar voor het goede klusje gebruikt. Knip en spreid producten komen in verschillende soorten en maten, maar we zullen hier een een lijstje maken.

Scharen en Spreiders

Alhoewel er verschillende soorten scharen zijn, vallen spreiders daar ook onder. Knip en spreid producten worden vaak met elkaar ingedeeld, omdat ze functioneel natuurlijk behoorlijk op elkaar lijken. Onder Knip en spreid producten vallen ook combitools en zelfs rammen. Als je voor een professionele schaar gaat heb je vaak de keuze uit een schaar met accu of eentje met slang. Slang is natuurlijk handiger als je niet graag in de weer bent met opladers maar je bent dan natuurlijk wel meer gelimiteerd in waar je hem allemaal kan gebruiken.

De combinatie tools

Onder verschillende soorten scharen vallen ook combitools. Deze komen ook met een accu of slang, maar hebben ook de optie om het gewoon met de hand aan te pompen. Dat kost natuurlijk wel wat meer moeite vanaf jou kant, en afhankelijk van het materiaal waarmee je werkt kan het wel praktischer zijn om het gewoon elektrisch te doen. Dan ben je wel ietsjes duurder uit, maar het is allemaal wel een stuk efficiënter.

En dan hebben we ook nog rammen

Dit is natuurlijk bedoeld voor het wat grovere werk. Als een muur neer gehaald moet worden, is een ram vaak een van de makkelijkste manieren om dit te doen. Rammen komen in een hele hoop soorten en maten, maar zijn wel allemaal elektronisch. Je hebt dan ook weer de keuze uit een accu of eentje met een slang.

Set Gereedschapssleutel