Vroeger kon het tijden duren voordat u een goede autoverzekering kon afsluiten. U moest naar het verzekeringskantoor, daar met een adviseur alle mogelijkheden doornemen, vervolgens moest u even een nachtje slapen over de mogelijkheden om vervolgens weer terug te keren naar het verzekeringskantoor om knopen door te hakken. Tegenwoordig kan dit allemaal heel veel sneller en ook nog eens beter gedaan worden. U kunt namelijk direct uw auto verzekeren wanneer u naar de site van uw verzekeringsmaatschappij gaat. Hier kun u alle opties even goed doornemen en bekijken wat het beste bij uw wagen past. Vindt u het lastig om te bepalen wat u nodig heeft? Wij laten u graag zien waar u op zou moeten letten. 

Waar let u op? 

Als u een BMW gekocht heeft, wilt u deze BMW verzekeren. Toch is het niet van doorslaggevend belang welk merk auto u heeft. Waar u op moet letten, is de leeftijd van de wagen. Is deze nieuw, dan raden wij u aan om een all-risk verzekering te nemen. Met deze verzekering zit u goed omdat alle vormen van schade uitgekeerd worden, zelfs wanneer u deze schade zelf veroorzaakt heeft. Dat ligt anders in het geval uw auto al wat ouder is, specifieker: wanneer uw wagen zes jaar of ouder is, wordt steeds minder schade uitgekeerd door uw verzekering. Dat heeft te maken met de dagwaarde van uw wagen. Naarmate de auto ouder wordt, neemt de dagwaarde af. Een reparatie is in dat geval snel duurder dan wat de wagen waard is. In dat geval is het daarom voordeliger om een andere auto te kopen. Bekijk daarom de leeftijdsbepalingen die bij iedere verzekering horen. Heeft u bijvoorbeeld een auto van negen jaar of ouder gekocht, dan is het voldoende om deze te voorzien van een eenvoudige WA-verzekering. Het spreekt voor zich dat dit ook de meest voordelige polis is. 

Wilt u extra’s toevoegen? 

Wanneer u gaat kijken welke verzekering geschikt is voor uw wagen, zult u zien dat u niet alleen een verplicht deel te zien krijgt, maar dat u ook nog extra verzekeringen kunt toevoegen aan uw polis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pechhulp. Dit is een ideale optie voor mensen die niet met pech langs de kant van de weg willen blijven staan. Is er iets aan de hand met uw wagen, dan kunt u gelijk een beroep doen op een specialist die, indien de situatie het toelaat, de wagen zal nakijken en repareren. Lukt dit niet, dan kunt u altijd vervangend vervoer aangeboden krijgen. Zo weet u altijd zeker dat u op uw plaats van bestemming zal aankomen. Let er wel even op dat u pechhulp voor het juiste gebied afsluit. Er is pechhulp voor Nederland en voor het buitenland. 

Sluit uw polis meteen af

Wilt u graag gelijk in actie komen? Surf dan even naar de site van uw verzekeringsmaatschappij om uw nieuwe polis af te sluiten. Binnen een paar minuten heeft u een goede deal afgesloten. De polisvoorwaarden kunt u zo snel mogelijk thuisbezorgd krijgen.