Steeds meer elektrisch

 

Steeds meer dingen worden elektrisch, om ons leven makkelijker te maken. Neem nou bijvoorbeeld de elektrische sleutel van de auto. Heel handig als je de auto met een afstandsbediening op slot kan doen of kan openen. Maar wat als je elektrische sleutel het niet meer doet? In deze blog vertellen we je hoe je dit probleem op kan lossen. Als je er na het lezen van dit artikel nog steeds niet uit bent gekomen kan je altijd Car-key.nl raadplegen.

 

De elektrische sleutel doet het niet, wat nou?

 

Dat zul je altijd zien: je hebt haast, maar je komt je auto niet in omdat de elektrische sleutel defect is. Wat doe je dan?

  • Maak de elektrische sleutel warm met je handen en probeer het opnieuw. Het kan net helpen om de verbinding weer te maken tussen het slot en de elektrische sleutel.
  • Kijk of je toevallig geparkeerd staat bij zogenaamde stoorzenders. Denk aan een sterkte magneet, hoogspanningsmasten, zenders van draadloze telefoons of radarsystemen. Is dat het geval, probeer je auto dan een paar meter te verplaatsen (ik weet het: lastig als je auto niet open kan) of de stoorzender (indien mogelijk natuurlijk) uit te zetten.
  • Controleer of de batterijen in de afstandsbediening niet toevallig leeg zijn en vervang deze zo nodig. Je kan het laten doen, maar daar moet je vaak wel voor betalen. Niet nodig, want dat klusje kan je ook makkelijk zelf.

Voorkomen is beter dan genezen

 

Het is heel erg vervelend als de elektrische sleutel van de auto defect is. Maar zijn een paar simpele trucs om zo’n verrassing te voorkomen. Lees maar mee:

  • Een open deur: maar zorg altijd dat je reservebatterijen en/of de reservesleutel bij je hebt.
  • Mocht je geen reservesleutel hebben, laat deze dan bijmaken. Vergeet dan niet dat de transponder van de elektrische sleutel ook gekopieerd moet worden, anders zal hij het niet doen. Een elektrische sleutel bij laten maken kan bij de dealer, maar het is goedkoper om dit te laten doen bij een gespecialiseerd sleutelbedrijf.
  • Het lijkt alsof auto’s tegenwoordig geen mechanisch slot meer hebben. Maar deze is er altijd (verstopt in de afstandsbediening), zodat je gewoon in je auto kan. Kijk daarvoor in het instructieboekje dat bij je auto hoort.