Met de heftruck aan het werk om een vrachtwagen te beladen met grote zakken, maar jeetje wat duurt dat lang. Dat is niet zo gek, zeker niet als je te maken hebt met kleine en fijne grondstoffen die je wilt verplaatsen. Het kan ook anders, want had jij al eens stilgestaan bij bulkbelading? Deze manier van beladen zorgt ervoor, dat jij voortaan veel sneller een vrachtwagen kunt beladen. Dit kan heel veel tijd opleveren en dus ook een heleboel geld. Wat moet jij doen om het transport beter te laten verlopen en heeft het nog meer voordelen? Wij gaan je in deze blog meer vertellen over de voordelen van bulkladingen.

Wat zijn de voordelen van bulkbelading?

Om te beginnen kun je heel erg veel tijd besparen met bulkbelading, maar doordat je veel tijd kunt besparen kun jij ook heel veel geld besparen. In ieder bedrijf is tijd natuurlijk geld, waardoor het handig is het transport eens flink onder de loep te nemen. De laadtijd en de wachttijd voor het laden van grondstoffen wordt aanzienlijk verlaagt door bulkbelading toe te passen binnen jouw bedrijf. Men vraagt zich natuurlijk ook nadelen zijn, maar eigenlijk zijn er niet echt nadelen te benoemen. Wel zitten er natuurlijk de nodige kosten aan verbonden om dit in het bedrijf toe te passen, maar dit kun je zien als een goede investering.

Wist je dat er airslides zijn?

Airslides zijn niet voor niets ontwikkeld, want deze maken belading op lange afstand mogelijk. Met het toepassen van airslides verlies je zo min mogelijk van het product. Een ander voordeel van de airslides is de efficiëntie, maar ook zijn ze erg energiezuinig. Dit levert nog een leuk voordeel op en dat is besparing op het maken van de energiekosten. Deze zou je normaal kwijt zijn aan andere manieren van beladen die weliswaar niet echt efficiënt zijn. Wie wil nu niet dubbelop kunnen besparen en zuiniger kunnen omgaan met de producten, want dit laatste zorgt ook voor een besparing. Geen geknoei meer met producten, hoewel dit in veel bedrijven veel beter kan.

Mobiele beladers

Niet ieder bedrijf heeft de mogelijkheid om overal vaste beladers te plaatsen, dan kan een mobiele belader een geweldige mogelijkheid zijn. Een mobiele belader kan namelijk gemakkelijk verplaatst worden en daardoor op meerdere plekken binnen jouw bedrijf gebruikt worden. Heb je nu een bulkproduct dat veel stof losmaakt als het verplaatst wordt, dan kun je ook kiezen voor een gesloten variant. Een gesloten belader zorgt er dan ook voor dat personeel en klanten geen last krijgen van hun gezondheid, door ronddwalend stof. Wist je dat jij bij veenstratechnology.nl terecht kunt voor al jouw vormen van beladers. Mocht jij nog niet weten welke jij het beste binnen jouw bedrijf kunt gaan gebruiken, dan kun jij bij veenstratechnology.nl terecht voor een uitgebreid advies. Doordat ze alles zelf ontwikkelen spelen ze in op de wensen van hun klanten, want iedereen verdient het om geld te besparen op de transportkosten binnen het bedrijf.