Verhuizen naar Curaçao is voor veel mensen een droom. Dit prachtige, zonovergoten eiland is populair onder Nederlanders. Niet alleen is Curaçao onderdeel van de Nederlandse Antillen, de bevolking spreekt er naast Papiaments, Engels en Spaans ook Nederlands. Wanneer je hebt besloten om te emigreren naar Curaçao kun je ervoor kiezen om een huis te huren of te kopen. Als je besluit om een huis te kopen zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder bespreken we waar je rekening mee moet houden en een aantal tips voor een huis kopen op Curaçao.

Waar moet je op letten?

Wanneer je nieuw bent op de huizenmarkt in Curaçao kan het wat overweldigend zijn. Er zijn een aantal verschillen in vergelijking met de Nederlandse huizenmarkt en ook een aantal aspecten waar je als koper rekening mee moet houden. Allereerst is Curaçao een populaire en toeristische bestemming, let bij het kopen van een huis op de ligging. Als de gezelligheid en drukte van vele toeristen je aanspreekt zijn plekken aan de Oostkant van Curaçao, rondom het centrum of dichtbij de grotere stranden aan te raden. Zoek je liever een plekje wat verder weg van de drukte, dan zijn de uiterste wijken van de eilanden geschikter. Je kunt er voor kiezen om een huis te kopen in een normale wijk of in een resort. Wonen op een resort geeft vaak een veiliger gevoel, maar is ook vaak duurder.

Tips huis kopen

Voordat je een huis gaat kopen op Curaçao is het verstandig om een bezoekje te brengen aan het eiland zodat je zelf het huis kunt bekijken. Heb je zelf geen verstand van huizen en waar je op moet letten voordat je een huis koopt, neem dan een onafhankelijk makelaar mee. Ook zijn er Nederlanders op Curaçao die aanbieden om je te helpen bij de zoektocht naar een huis op Curaçao, zij kunnen bijvoorbeeld de bezichtiging voor je doen als je de reis zelf niet af wilt of kunt leggen. Let daarnaast op de ligging van het huis wat betreft voorzieningen in de buurt zoals supermarkten, scholen, wegen en stranden. Niet elk huis op Curaçao heeft warm water aansluitingen en een 220 volt aansluiting, vraag dit na.