Als je op een motor stapt is het belangrijk dat je hierbij de juiste motorkleding draagt. Je moet hierbij denken aan een speciale motorbroek, jas, helm, handschoenen en laarzen/schoenen. Deze kleren moeten veilig zijn en beschermen je ook tegen bepaalde weeromstandigheden. Je leest in dit artikel waarmee je rekening moet houden bij motorkleding kopen.

Veilige motorkleding 

Wat erg belangrijk is bij motorkleding kopen is dat de protectie stukken van de veilige kleding op de goede plek zitten. Bij een broek is dit bijvoorbeeld bij de knieën en heupen en bij een jas aan de schouders en ellebogen. Er kan hierbij ook rekening gehouden worden met de verschillende seizoenen. Voor de zomer zijn er speciale doorwaaijassen. Hier zitten in de Meshvoering doorwaaigaatjes waardoor er een goede ventilatie is. De gewatteerde broeken en jassen zijn perfect voor de winter en houden je goed warm. 

Het kopen van een motorhelm

Bij het kopen van een motorhelm is het belangrijkste dat hij goed op je hoofd past. Dit weet je wanneer je je hoofdhuid beweegt en de helm hierbij mee beweegt en op geen plekken knelt. Bij je wangen moet de helm wel goed aangesloten zitten. In Europa zijn alle helmen die verkocht worden goedgekeurd volgens de ECE-norm. Een pinlock in een motorhelm zorgt ervoor dat je vizier niet beslaat. Het is verstandig om de helm na vijf jaar te vervangen. Ondanks dat er geen houdbaarheidsdatum op staat gaat een helm niet oneindig lang mee.

Het kopen van handschoenen

Als je motorkleding gaat kopen dan kunnen de handschoenen niet ontbreken, deze moet je altijd dragen. Het is hierbij belangrijk dat je het stuur goed voelt. Je vingertoppen mogen niet dubbelslaan maar ze hoeven ook niet helemaal voorin te zitten. Er zijn voor elk seizoen verschillende handschoenen die goed aansluiten bij het weer.

Waar je op moet letten bij motorlaarzen

Wat nog meer een belangrijk onderdeel is als je motorkleding gaat kopen: de motorlaarzen. Deze zijn speciaal ontworpen voor het rijden op een motor en beschermen je enkels, hiel, tenen en wreef. Als je kiest voor hogere laarzen dan worden ook je schenen beschermd. De laarzen beschikken over een membraan die waterdicht is en door de zuur/olie bestendigde zool glijd je niet van de voetsteunen af.