Heb jij er weleens over nagedacht om een auto te leasen? Nauwkeurig de voordelen afwegend tegen de nadelen. In Nederland wordt het leasen van een auto steeds populairder. Zo rijdt er in 2021 een recordaantal Nederlanders rond in een geleasete auto en de verwachting is dat deze groei ook de aankomende jaren doorzet. Maar wat is nou de reden dat steeds meer mensen kiezen voor een leaseauto in plaats van het aanschaffen van een auto? Wij hebben hieronder de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet zodat jij direct ziet of leasen voor jou een mogelijke optie is.

Voordelen van leasen

Een van de belangrijkste voordelen van het leasen van een auto is dat je altijd in een nieuw model kunt rijden. Veel mensen rijden graag in een nieuwe(re) auto en willen gebruikmaken van de nieuwste mogelijkheden. Door een auto te leasen, kun je afhankelijk van je leasecontract, om de paar jaar een splinternieuwe auto rijden!

Een ander veelgenoemd voordeel van leasen is: je teert niet in op je spaargeld. Doordat je een auto leaset, hoef je niet in één keer een grote som geld op tafel te leggen waardoor je dus je financiële buffer kunt behouden. Ook sta je met een leasecontract niet voor onverwachte kosten. Bij een leasecontract weet je precies waar je aan toe bent en welke kosten hiermee gemoeid zijn. 

Nadelen van leasen

Ook kleven er enkele nadelen aan het leasen van een auto. Zo wordt je niet de eigenaar van de auto. Voor veel mensen maakt dit niet uit, maar sommigen vinden dit toch wel wat vervelend en kiezen er daarom voor om toch zelf een auto aan te schaffen. Het tweede nadeel is dat je vastzit aan een contract. Het is vaak niet mogelijk om de leaseovereenkomst te beëindigen waardoor je vastzit aan het contract gedurende de looptijd. Het kan zo zijn dat andere voorwaarden gelden voor tussentijdse beëindiging, maar je doet er verstandig aan om dit vooraf uit te zoeken!

Elektrisch leasen

Ook elektrisch leasen heeft zijn toevlucht genomen. Er rijden steeds meer elektrische leaseauto’s op de Nederlandse wegen. En dit is ook niet zo gek als je ziet hoe de prestaties van elektrische auto’s de afgelopen jaren verbeterd zijn. Denk jij ook na over een leaseauto? Er zijn heel veel mooie modellen die je kunt leasen. Zo kun je bijvoorbeeld de Skoda Enyaq leasen of de Tesla Model Y leasen. De keuze is ruim waardoor er altijd een auto tussen zit die past bij jouw wensen, behoeften én budget!