Er wordt bijzonder vaak en bovendien ook veelvuldig gesproken over de kosten die gepaard gaan met het vervangen van een beschadigde voorruit. Dit heeft alles te maken met het feit dat ruitschade in de voorruit van een auto altijd zeer nadrukkelijk aanwezig is en als gevolg daarvan een grote impact kan hebben op niet alleen de veiligheid, maar ook het rijgedrag van de bestuurder. Het spreekt echter voor zich dat er in een auto nog heel wat meer glas is te vinden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de zij- en achterruiten? Een kapotte achterruit is iets waar u zich misschien in eerste instantie niet meteen zorgen om zult maken, maar het kan sneller de kop opsteken dan u zou denken. Bovendien zijn de gevolgen vaak niet te onderschatten. Bent u op zoek naar mogelijkheden voor achterruit vervangen? Wij stellen u graag de meest optimale oplossing voor.

Hoe kan ruitschade aan de achterruit van een auto ontstaan?

De voorruit van een auto is het meest vatbaar is voor ruitschade. Dit komt omdat er bijvoorbeeld eenvoudig met hoge snelheid een steentje of zelfs een vogel tegenaan kan vliegen. In beide gevallen kan er sprake zijn van ruitschade die zelfs het zicht van de bestuurder op de weg aanzienlijk kan beïnvloeden. Het risico dat uw achterruit wordt beschadigd lijkt heel wat kleiner. Indien er toch ruitschade aan ontstaat is de kans groot dat deze meteen veel ernstiger is in vergelijking met de voorruit. Dit heeft deels te maken met het feit dat een voorruit is gemaakt van gelaagd glas terwijl een achterruit is vervaardigd van gehard glas.

 

Het feit dat een achterruit bestaat uit gehard glas zorgt er voor dat het bij ruitschade doorgaans in ontelbare stukken uit elkaar spat. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar het zorgt er wel voor dat u al snel met een open gat komt te zitten achteraan in uw auto. Uiteraard kunt u dan nog steeds met de auto rijden, maar toch is het niet onbelangrijk om er rekening mee te houden dat zowel u als bestuurder als de andere inzittenden bloot worden gesteld aan allerhande risico. U kunt zich dan ook maar beter snel de vraag stellen welke mogelijkheden er precies voor handen zijn op vlak van goedkoop achterruit vervangen.

Welke risico’s brengt een kapotte achterruit met zich mee?

Dat veel mensen op zoek zijn naar mogelijkheden op het vlak van goedkoop achterruit vervangen is helemaal niet zo vreemd. Ook een beschadigde achterruit brengt namelijk heel wat vervelende nadelen met zich mee. Wij hebben de belangrijkste van deze nadelen alvast even voor u op een rijtje gezet:

  • Een beschadigde achterruit zorgt er voor dat dieven vrij spel krijgen. Ze kunnen veelal zonder enige moeite toegang krijgen tot het voertuig in kwestie.

 

  • Bij slecht weer kan er water door de achterruit in de auto vallen. Het gevolg hiervan is dat er mogelijke schade kan ontstaan aan de elektronica. De kosten die het herstellen van de elektronica met zich meebrengt zijn uiteraard niet te onderschatten.

 

  • Tijdens het rijden zullen de inzittenden van de auto het moeten stellen met veel minder comfort. Een snijdende wind, eventuele steentjes of vuil dat in de auto terecht komt en ga zo maar door. Het is bij een beschadigde achterruit allemaal mogelijk.

Op zoek gaan naar mogelijkheden om bij achterruit vervangen kosten te drukken is dus absoluut geen overbodige luxe. In tegenstelling tot wat veel bestuurders denken is het namelijk wel degelijk van belang om een beschadigde achterruit zo snel mogelijk te laten herstellen. Snel en goedkoop achterruit vervangen bij ruitschade komt niet alleen het comfort, maar ook de veiligheid van de inzittenden van de auto alleen maar ten goede.

Hoe goedkoop achterruit vervangen?

U hoeft bij achterruit vervangen kosten helemaal niet zo hoog op te laten lopen als u misschien wel op het eerste zicht zou vermoeden. Er is echter één zeer belangrijk gegeven waar veel mensen niet stil bij staan. Wist u bijvoorbeeld al dat het helemaal niet noodzakelijk is om een nieuwe, originele achterruit te kopen? Er is op de markt immers een alternatief verkrijgbaar welke op het vlak van prijs-kwaliteit een behoorlijk stuk interessanter is. We hebben het hierbij uiteraard over een after market achterruit voor uw auto. Goedkoop achterruit vervangen was nog nooit eerder zo eenvoudig en dat ook nog eens zonder dat u kwaliteitsverlies hoeft te vrezen.

 

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is het namelijk zo dat goedkoop achterruit vervangen door middel van een after market exemplaar nooit betekent dat u hoeft in te leveren op het vlak van kwaliteit en veiligheid, in tegendeel. Er zijn dan ook nauwelijks verschillen op te merken tussen een originele en een after market achterruit. Het enige structurele verschil dat er bestaat is terug te vinden in het feit dat een originele achterruit van een auto over een merklogo beschikt terwijl dat niet geldt voor een after market exemplaar.

 

Bovenstaande zorgt er voor dat een after market achterruit veel betaalbaarder is, al was het maar omwille van het feit dat ze gewoon door iedereen kan worden verkocht. Dat geldt niet voor een originele achterruit. Een dergelijke achterruit mag dan ook enkel en alleen worden verkocht door een erkende merkdealer. Bent u dus op zoek naar mogelijkheden op het gebied van goedkoop achterruit vervangen? Dan is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een after market achterruit voor uw auto te kopen!