Als je geld wil besparen of je bent op zoek naar een speciale auto die alleen in het buitenland te krijgen is, dan kan het gebeuren dat je een auto moet importeren. Een auto invoeren in Nederland hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Vooral de kosten die erbij komen kijken, zijn belangrijk om in gedachte te houden. Maar zelfs met de extra kosten, kan het de voordelige keuze zijn om een auto te importeren.

 

Kosten van de auto invoeren

Een auto importeren uit de Europese Unie is stukken makkelijker en goedkoper dan daarbuiten. Een auto invoeren in Nederland, afkomstig uit een land in de Europese Unie, draagt wel kosten met zich mee. Denk hierbij aan de RDW-keuringskosten en registratiekosten, transportkosten en de belasting die erbij komt kijken. Je kunt kosten besparen door de auto zelf op te halen, in plaats van deze te importeren met een vrachtwagen. Als je een bedrijf inschakelt om je te helpen met de import, zal je hiervoor natuurlijk ook wat kosten moeten betalen. Klik hier, voor de pakketten die zij aanbieden.

 

Stappenplan om de auto in te voeren

Als je een auto hebt gevonden die je graag wilt aanschaffen, maar deze in het buitenland geregistreerd staat, dan moet deze ingevoerd worden in Nederland. Voor de auto invoeren in Nederland, zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. De auto moet gekeurd worden door de RDW, er moet afgifte gedaan worden van de belastingaangifte en de belastingaanslag moet gelijk betaald worden na ontvangst. Als het kenteken is aangekomen, dan moet de plaat gemaakt worden. Als laatste moet dan ook nog de verzekering afgesloten worden, zodat er veilig met de auto gereden kan worden.

Groene Vrachtboot Naast Dok