Een auto importeren uit het buitenland wordt de laatste jaren steeds populairder. Vooral een auto uit Duitsland importeren is populair. Je kunt namelijk voor een aantrekkelijke prijs auto’s kopen in Duitsland. Het importeren ervan is redelijk eenvoudig. Er zijn echter ook een aantal zaken waar je op moet letten. We zochten uit wat de voor- en nadelen zijn van het importeren van een auto uit Duitsland. 

Een auto uit Duitsland is goedkoper

Auto import vanuit Duitsland is om meerdere redelijk aantrekkelijk voor Nederlanders. De prijzen voor auto’s liggen lager dan in Nederland. Hierdoor kun je vaak een jongere auto kopen voor minder geld. Vaak zijn in Duitsland de auto’s standaard luxueuzer uitgerust dan in Nederland. Soms kan het zijn dat een bepaald type auto in Nederland niet te verkrijgen is maar wel in Duitsland. Als je een auto in Nederland invoert betaal je BPM. De BPM kun je afschrijven van de belastingen en daardoor krijg je vaak een grote som geld terug. 

De auto’s in Duitsland worden beter onderhouden

Veel experts en garagehouders claimen dat Duitsers netter met hun auto omgaan. Hierdoor verkeren occasions uit Duitsland vaak in een betere staat met minder schade aan het interieur of aan de buitenkant. Duitsers vervangen hun auto ook sneller dan Nederlanders en daarnaast is Duitsland een veel groter land waardoor het aanbod occasions in Duitsland veel groter is dan in Nederland. Zoek je een auto in Duitsland kijk dan niet te ver over de grens aangezien de afstanden in Duitsland aanzienlijk kunnen zijn. 

Veel administratie bij het importproces

Een nadeel van het importeren van een auto uit Duitsland is vaak geen eenvoudige opgave. Wil je dus snel en makkelijk een auto kopen dan is het importeren van een auto minder handig. Ben je bereid er wat meer tijd in te steken dan kan het financiele voordeel aanzienlijk zijn. Er zijn tegenwoordig veel bedrijven te vinden die gespecialiseerd zijn in het importeren van auto’s uit Duitsland. Deze bedrijven weten precies wat ze moeten doen en kunnen je een groot deel van de administratie uit handen nemen.