Men vraagt zich vaak af, waarom een moederfiets nu zo handig is. Een moederfiets is niet voor niets zo handig, want dit heeft te maken met het materiaal waar de moederfiets van gemaakt is. De moederfiets heeft namelijk altijd een heel sterk frame en ook zijn de moederfietsen eigenlijk altijd lekker licht. Op deze manier ben je namelijk wendbaarder op de weg en kun jij gemakkelijk jouw kindje vervoeren. Een moederfiets wordt namelijk veel gebruikt door ouders die veel gebruik maken van de fiets en dan de kinderen mee nemen. Wij gaan je vertellen waarom deze fiets een uitkomst is, lees dus snel verder.

Er is altijd een passend kinderzitje

Er zijn veel verschillende kinderzitjes die je kunt gebruiken op de moederfiets, alleen past niet ieder kinderzitje standaard op een moederfiets. Het is dus raadzaam hier goed naar te kijken, want jij wilt natuurlijk ook dat het gewoon gaat passen en je niet voor verrassingen komt te staan. Wist je dat een moederfiets ook erg goed geschikt is voor het boodschappen doen? Het is ook aan te raden om niet te lange fietstochten te maken met kinderen tot een jaar of 1, ze kunnen namelijk niet al te lang rechtop zitten. Daarnaast is het handig hoge drempels en vervelende hobbels te vermijden, omdat dit niet echt prettig aanvoelt voor je kindje.

Welke moederfiets is geschikt voor jou?

Het is lastig te zeggen welke moederfiets het beste bij jou past, omdat de lichaamslengte afhankelijk is van de grootte van de moederfiets. Hiermee kun je stellen dat hoe groter je bent, je ook een grotere fiets nodig bent. Een voorbeeld hiervan is, als je 1 meter en 58 centimeter lang bent dan ben je een fiets van 26 inch nodig. Als jij groter bent dan 1 meter en 58 centimeter, dan is het handig te gaan voor een 28 inch moederfiets. Houdt dus goed rekening met je lichaamslengte, want je wilt natuurlijk wel met de voetjes bij de vloer kunnen komen.

Wat maakt een moederfiets nu zo handig

Een moederfiets is zo gemaakt dat een fietsstoeltje gemonteerd kan worden, dit heeft een groot voordeel. Het handige daarvan is dat de afstand tussen het zadel en het stuur dusdanig groot is, in tegenstelling tot een normale fiets. Dat is de reden, waarom je zo gemakkelijk op en van de moederfiets kunt stappen.

Koop je moederfiets online of ga naar één van de winkels

Je kunt je moederfiets online kopen of in één van de winkels, maar je kunt ook hier kijken en dan naar de winkel gaan om jouw nieuwe aanwinst te kopen. Misschien wil je eerst nog een proefritje maken om te zien of de moederfiets echt bij je past. Dat kan dan natuurlijk ook, er is namelijk vast en zeker een showroom model om even een testrit te maken en misschien valt je oog ook wel op een andere geschikte moederfiets. Binnenkort kun jij in ieder geval veel veilige kilometers maken met of zonder je kindje.