Ben je op zoek naar een andere auto en overweeg je deze te importeren uit Duitsland? Dan is er een aantal zaken waarvan je op de hoogte moet zijn, om tegenvallers te voorkomen. We zullen in dit een artikel een aantal aandachtspunten uitlichten.

Locatie

Het kan verstandig zijn om eerst te kijken hoe ver je bereid bent om te reizen op zoek naar je nieuwe auto. Als je geen hele speciale wensen hebt kun je je zoekgebied maar het best beperken. Het is namelijk een flink eind rijden als je helemaal naar het oosten van Duitsland toe moet. Dit is wellicht een optie voor je op weg naar vakantie of als je iets heel bijzonders wilt qua auto. De meeste mensen zullen echter liever net over de Duitse grens zoeken. 

Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Merkdealer

Het heeft de voorkeur om een auto te kopen bij een merkdealer. Deze zal je eerlijk voorlichten over het verleden van de auto, ook als er sprake van een schadeverleden is. Het verstrekken van deze informatie is verplicht voor alle verkopers, maar er is gebleken dat je bij de merkdealer een betrouwbaar advies krijgt. Stel duidelijke vragen over eventuele schade en ook over de onderhoudshistorie en de kilometerstand. Daarnaast moeten auto’s die ouder zijn dan 2 jaar een TUV document hebben. Dat is te vergelijken met de Nederlandse APK.

Vervoer

Je kunt de auto zelf gaan bekijken en mee terug nemen, maar je kunt hem ook laten vervoeren. Beide opties hebben een paar aandachtspunten. Allereerst bespaart het laten ophalen van je auto door een professionele vervoerder jou veel tijd. Daarnaast is een transportbedrijf verzekerd voor eventuele schade en kunnen ze je al het werk dat er bij importeren komt kijken uit handen nemen. Bovendien liggen de kosten hiervan wellicht lager dan dat je denkt.

Aanbevolen: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/

Als je besluit om zelf de auto naar Nederland te rijden zul je dit goed moeten regelen, want het is niet toegestaan om als Nederlander in Nederland met buitenlandse kentekens te rijden. De boetes die hiervoor gehanteerd worden zijn fors, wat het plezier van je nieuwe auto flink kan verpesten.

Conclusie

Het importeren van een auto uit Duitsland kan vele voordelen opleveren, mits je vooraf jezelf goed informeert over de mogelijkheden, verplichtingen en eventuele problemen die hierbij kunnen ontstaan. Een goede voorbereiding is het halve werk en de beste manier om financiële teleurstellingen te voorkomen.